Porsche - -

Nya Porsche Taycan är lanserad - beställ din hos oss idag

Framtiden kommer ett steg närmare. Världslanseringen av Porsches första helelektriska sportbil gick av stapeln den 4/9-2019. I början av 2020 kommer bilen stå redo i våra anläggningar.

Konceptstudien ”Mission E”, namnet som hittills använts för att beskriva Porsches helt eldrivna fordon, kommer att kallas Taycan. Namnet kan ungefär översättas till ”en livlig ung häst”, vilket anspelar på bilden mitt i Porsches vapensköld, som sedan 1952 föreställer en stegrande hingst.

Porsche Taycan är en helt eldriven sportbil i C-segmentet (storleksmässigt segmentet under Panamera) och har en sportig ”purpose design”, dvs den är utvecklad som en elbil redan från början och man har därmed kunnat utnyttja den frihet som kommer med att inte behöva anpassa sig till klassisk bildesign eller placering av motor, bensintank, växellåda och kardanaxel. Därför har man t ex kunnat göra Porsche Taycan väldigt låg och ge den en front och en flyline som påminner mycket om 911, trots att det handlar om en sportbil med extrema prestanda, plats för ett par golfbagar och upp till 5 passagerare. 

Prestandamässigt har utvecklingsmålet för Taycan varit att modellen ska vara ”bäst i klassen” gällande prestanda, kördynamik och den för elbilar så viktiga upprepbarheten, dvs att bilen klarar av ett stort antal accelerationer/hård körning utan att tappa effekt. Porsche har därför visat, redan innan lanseringen, att Taycan klarar att göra 26 fullgasaccelerationer 0-200 km/h utan att tappa nämnvärt i accelerationstider, genom att slå långfärdsrekord för elbilar på Nardò med 3 425 km på 24 timmar, och avslutningsvis genom att sätta nytt rekord på Nürburgring för 4-dörrars eldrivna sportbilar med 7 min och 42 sekunder. 

Ta gärna kontakt med någon av våra säljare som hjälper dig vidare med din beställning av Porsche Taycan.

Kontakta säljare